Za Dan Zaljubljenih-torta u obliku srca!

Posted by Marijan 17/01/2019 0 Comment(s)

Ljubav je najlepše osećanje na svetu. I zbog toga, svaki dan bi trebalo da bude praznik nežnosti, privrženosti, pripadanja, poljubaca... Ipak, izabran je jedan datum, 14. februar, kada se širom planete proslavlja zaljubljenost, i ovo je dan koji pripada svima, i mladima i onim u poodmaklim godinama, jer... ljubav ne poznaje granice, ni u vremenu, ni u prostoru. 

 

Torta za poklon


Kada bismo se pitali kakvog je ukusa ljubav, verovatno bi odgovor većine nas bio da je ona – slatka. I shodno tome, postoji li bolji poklon za vašu lepšu/jaču polovinu nego što je torta u obliku srca? Jednostavno, aromatičnim poslasticama se prepuštamo svim čulima, upravo kao što i uživamo u svojoj ljubavi, zar ne?


Dan Svetog Valentina, postaje to što jeste i danas, zahvaljujući engleskom pesniku iz četrnaestog veka, Džefriju Čoseru. Vrlo je interesantno, da je u tom periodu, dakle u poznom srednjem veku, bila popularna, takozvana – otmena ljubav. Međutim, nešto kasnije, nastaje običaj da zaljubljeni ljudi svoju naklonost i osećanja pokazuju darivanjem cveća i slatkiša. 


Pošto je srce simbol ljubavi, a ljubav je najslađa stvar na svetu, onda je vaša najbolja odluka da poručite da se napravi torta koja ima upravo oblik – srca. Prema takvom daru, niko ne može i neće ostati ravnodušan, pošto je to originalan i sjajan način da bez ijedne iskazane reči, pokažete šta nosite duboko u sebi. 

Gde naručiti tortu u obliku srca?


Možda niste znali tu činjenicu, ali torte koje imaju oblik simbola ljubavi, najčešće su naručivane u celom svetu. Razlog je veoma jednostavan – prikladne su za rođendane, venčanja, krštenja, veridbe i bilo koju drugu svečanu prigodu kada je potrebno izraziti najlepša osećanja.


Kada je reč o ukusima, postoje dva osnovna, a to su čokoladne torte i voćne torte. Pored osnovnih aroma, dostupne su i ostale, tako da je veoma lako odlučiti se za tortu koja odgovara vašem gurmanskom senzibilitetu. Poenta je u tome da skoro svaka torta može da poprimi oblik srca, tako da je moguće odlučiti se za na primer, grilijaž, tortu Španski vetar, plazma tortu ili jafa tortu, banana split... 


U našoj ponudi je zaista nebrojeno mnogo različitih aroma, tako da će i najzahtevniji i najprobirljiviji kupci biti zadovoljni. 


Ako niste vešt poslastičar, onda baš i ne preporučujemo pravljenje torte u obliku srca u sopstvenoj režiji, jer nije dovoljno samo imati adekvatan kalup. Na kraju krajeva, voljena osoba zaslužuje samo najbolje, pa je to razlog više da se obratite nama, jer: srcolike torte pravimo po želji, dakle sami birate vrstu torte; izrada se vrši od maksimalno svežih i pažljivo biranih sastojaka a sa pripremom pristupamo u poslednji čas, kako bi vaša torta bila izdašna, ukusna i mirisna.


Dostavu obavljamo vozilima koja su klimatizovana, i u tačno, unapred dogovoreno vreme. Vama i vašoj lepšoj/jačoj polovini ne ostaje ništa drugo nego da organizujete jedno prelepo romantično veče, da se opustite uz staro, skupoceno vino i sentiš muziku, i naravno, uz čarobnu poslasticu koja ima najslađi oblik na svetu – srce kao simbol ljubavi.


Ako želite nekome da poklonite “srce na dlanu“, onda je naš predlog da poručite mini-torte koje su srcolike, a opet u aromama koje vi sami birate ili još bolje – onog su ukusa koju vaša voljena osoba preferira. 
Voćne i lagane ili čokoladne sa šlagom, a sve uz savršenu dekoraciju, torte u obliku srca su zaista idealan način da se započne jedno romantično veče, kada ceo svet proslavlja ljubav... Celokupan scenario zamislite sami – uz muziku, vino i slatke arome, pretpostavite kako će izgledati kraj jedne magične noći. 


Najbolje bi bilo da Sveti Valentin, praznik najlepših osećanja, ponavljate što češće u toku godine i da ne čekate samo 14. februar. To je zvaničan datum, a nezvanično, pokazujte osećanja svakodnevno na milion načina, a jedan od njih je svakako, darivanje slatkiša koji su medeni kao i sama ljubav.  

 

Vasa radionica kolaca i torti Novi Sad

 

Join the Conversation: