Kozačke kape

Posted by Marijan 20/04/2019 0 Comment(s)

Za ovaj ukusan, sitni kolač postoji više naziva – kozačke kape, ruske kape, šubarice... I zaista, one svojim izgledom zaista podsećaju na prave kape, tako da je to prvo što će vam se dopasti kod njih. A onda će vam se spontano javiti želja da ih probate, da vidite kakav ukus one u sebi kriju, kad su već tako neobičnog izgleda. 

 

A upravo taj izgled, obećava mnogo. 

 

Ruske kape


Reč je o starom, oprobanom, tradicionalnom receptu, ali i pomalo zaboravljenom, tako da se mnogi  ljudi neće moći ni setiti kada su poslednji put uživali u ukusu ruskih kapa. Ako je i sa vama takav slučaj, to je onda samo razlog više da nas pozovete i da počastite sebe, svoje ukućane i goste jednom sjajnom poslasticom.


Ukoliko ste u nekim, nazovimo ih, srednjim godinama, tada su šubarice svakako obeležile vaše detinjstvo i zbog toga će vas još više usrećiti povratak njima. Kao deca, stavljali smo ih čitave u usta, takmičeći se ko će više i brže da ih pojede, a naše bake i mame su se utrkivale koja će pripremiti lepše kolačiće i uneti radost u nedeljna ili praznična popodneva...


Dok čitate ovaj tekst, možda se i ne sećate kako se prave kozačke kape, a moguće je da ih nikada sami niste ni pripremali? U svakom slučaju, mi vam stojimo na raspolaganju i nudimo izradu pravih ruskih kapa, spravljenim po tradicionalnim receptima. One će vas munjevitom brzinom, poput vremeplova, vratiti u neke davno proletele dane, u bezbrižno detinjstvo... To je ujedno, i odlična prilika da svoju decu upoznate sa ovim sjajnim kolačićima, i da i ona ponesu najlepše uspomene kada je reč o slatkim ukusima, isto kao i vi. 


Za šubarice se može reći da predstavljaju ljubav na prvi zalogaj ili još tačnije – ljubav na prvi pogled. One su kao stvorene da budu “gosti“ na vašoj slavi, i verujte nam, sve zvanice će se uhvatiti prvo za njih.  Kada ih jednom uvrstite na svoju trpezu, postaće nezaobilazne. 


Od sastojaka, pri izradi se koristi sledeće: za patišpanj – jaja, šećer, ulje, mleko, brašno, kakao, prašak za pecivo. Za fil je potrebno – mleko, šećer, vanil šećer, brašno, maslac. Da bi sve bilo sasvim savršeno, stavlja se i čokolada, kokosovo brašno, mleko...


Naravno, tajna spremanja ovog slatkog specijaliteta je u pravoj razmeri i načinu dodavanja svih ovih sastojaka. Mi se uvek trudimo da koristimo maksimalno sveže i pažljivo birane namirnice, a izrada svakog kolača, za nas je svojevrstan izazov. 


Na vama je samo da uputite jedan telefonski poziv i da poručite kozačke kape kod naših majstora za torte i kolače, da kažete koju količinu, tj. broj komada želite, i da ostavite adresu za isporuku i vreme. Mi ćemo izraditi kolačiće u poslednjem momentu, kako bi na vaša vrata stigli potpuno sveži, izdašni i ukusni. Prevoz obavljamo posebno opremljenim vozilima, tako da ruske kape zadržavaju svoj oblik i dekoraciju. Vozila su klimatizovana, pa će poslastice biti spremne odmah da budu servirane i da vaši ukućani i gosti uživaju u njihovoj neprevaziđenoj aromi.


U sve svoje kolače smo utkali ljubav, a kada se nešto pravi sa emocijama, sa veštinom i iskustvom dugim preko petnaest godina, onda ne postoji mogućnost da ne budete zadovoljni. Svi naši kupci se rado vraćaju, i preporučuju nas svima koje znaju. Sa druge strane, vi štedite svoje vreme i trud, ostavljajući sebi priliku da uživate, kako u prelepim aromama, tako i u druženju sa prijateljima. Da ne spominjemo, pri tome, oduševljenje najmlađih članova porodice, koji možda do sada nisu imali priliku da probaju šubarice, i koji će nakon toga, uvek tražiti da ih naručite ponovo!


Zbog toga naši domaći kolači bivaju rado viđeni gosti na svim proslavama, kako kućnim, tako i onim u firmama, pošto je uvek pravo vreme i trenutak da se život zasladi na pravi način!

Join the Conversation: