RODJENDANSKE TORTE ZA DECAKE

Posted by Marijan 03/01/2019 0 Comment(s)

„Cveće je ukras bašte, Leptir je ukras cveta, A deca puna mašte, Deca su ukras sveta...“

 

Čuveni stihovi Ljubivoja Ršumoviča navode nas da se trudimo da svaki dan u životu naših klinaca i klinceza bude poseban, a naročito ako je u pitanju proslava rođendana. Kada su sadašnje tate bili dečaci, a to je period od pre nekih 20-30 godina, sve je bilo sasvim drugačije i za organizaciju rođendanskih proslava su bile zadužene mame i bake, koje su i pravile torte u standardnim kalupima.Danas, takve torte postaju pomalo demode, jer su ih uveliko zamenili 3D modeli, odnosno, razni oblici koji imaju sve tri dimenzije.

 

Kako treba da izgleda rođendanska torta za dečake?

Kada je u pitanju izgled rođendanske torte za vašeg dečaka, dozvolite da mu da iskaže svoje želje. Dečaci, jednako kao i devojčice, imaju svoj začarani svet omiljenih junaka crtanih i akcionih filmova. Za rođendan će sigurno želeti da se “pravi važan” pred drugarima i da se pohvali svojom tortom, koja mora biti najlepša na svetu. Omogućite mu da se oseća ponosno i posebno.

 

Dečije rođendanske torte za dečake mogu biti u obliku popularnih likova iz crtaća, sa Diznijevim junacima, fudbalskim stadionima i loptama, teniskim reketima. Ne zaostaje ni potražnja za omiljenim akcionim herojima, kao što su Spajdermen ili Betmen. Dečaci tradicionalno vole automobile, stoga je često tražena formula 1 ili neki drugi model omiljenog vozila. Omiljene životinje (majmuni, slonovi, tigrovi, lavovi itd.), kao i torte u obliku slova i brojeva često su predmet želja dečaka, kada je izgled rođendanske torte u pitanju. Ideja je zaista bezbroj i samo je mašta granica, kada je izrada torti u pitanju!

 

Naravno, ovakve torte nije jednostavno sačiniti u kućnoj varijanti, jer je potrebno dosta znanja, umeća i veštine, kako bi krajnji efekat bio jednak onom koji ste videli u katalogu i zaljubili se istog momenta u prelepu poslasticu, poželevši je na rođendanskoj proslavi svog mališana.

 

Dekoracija rođendanskih torti za dečake

Rođendanske torte su pravi pravcati praznik za dečije oči, kao i za oči svih ostalih zvanica. Odlikuje ih izuzetna dekoracija, raskošne boje, kao i oblici za koje niste verovali da ih je uopšte moguće napraviti, a kasnije i pojesti. Kada ovakva rodjendanska torta bude iznesena na sto, dečica oduševljeno obigravaju oko maštovite poslastice.

 

Ukrasi za torte su često figurice od fondan mase, figurice napravljene od čokolade, šećera i marcipana. Toliko realistično izgledaju da imamo utisak da im malo fali da progovore, zaigraju i zaplešu. Figurice Snežane i sedam patuljaka, Miki Maus na skejtbordu, strašno čudovište iz Loh Nesa, porodica Kremenko, Štrumpfovi, samo su neki od popularnih crtaća koji su nam bili inspiracija tokom dekorisanja.

 

Dečaci često traže i zatalasano more, strašna stvorenja morskih dubina kao što su hobotnice, torte u obliku kopačke ili lopte, a nije retkost da dekorišemo i ceo fudbalski stadion, ako je to želja malenog slavljenika.

 

Boje koje dečaci preferiraju su plava i zelena, u svim nijansama, a u poslednje vreme nije retkost da se traži i potpuno crna torta, sa simbolom betmena ili nekog drugog super junaka. Crne torte ostavljaju dubok utisak, izgledaju moderno i misteriozno, a svi znamo koliko deca vole da se poistovećuju sa omiljenim akcionim herojima.

 

Najbolji ukusi rođendanskih torti za dečake

Kada je odabir dekoracije u pitanju, do rešenja se dođe lako, jer svakom dečaku se jedan junak izdvaja od svih drugih i za njega se opredeljuje. Kada dođemo do odabira ukusa, nastaju slatke muke. Svi vole kremaste čokoladne ukuse, a opet često toliko prija i osvežavajuća voćna torta, sa komadićima hrskavog voća i vanil kremom koja se topi u ustima.

 

Šta odabrati? Mi savetujemo – oboje. Rođendanska torta za dečaka može biti na sprat, te tako možete kombinovati dve vrste ukusa. Ako imate veliki broj zvanica, poručićete sigurno dve vrste torte, stoga neka jedna bude klasičnog ukusa, a druga voćna.

 

Naše najpopularnije klasične torte su Kremissimo, Doboš torta, Milka, Bela Plazma torta, Čokoladna torta i mnoge druge. Pružiće vam harmoniju čokoladnih ukusa isprepletanih sa ukusima koštunjavih plodova, koja će vas oduševiti. Najtraženije voćne torte su Švarcvald, svetski poznata Moskva Torta, Letnja oluja, Kapri itd. Ne moramo naglašavati da za torte biramo najsvežije i najlepše voće, kao i najkvalitetnije sastojke koji su dostupni na tržištu.

 

Male tajne velikih majstora

Ljudi se obično nađu u čudu kada vide ovakve poslastice i pitaju se kako je to moguće napraviti? Nekim zvanicama je teško da poveruju da su torte u potpunosti jestive, dok deo gostiju uvek misli da je po sredi 3D štampa. Tajna je u tome da mi sve ukrase pravimo sa puno ljubavi i truda. Koristimo jestive boje, tako da deca i odrasli, iako fascinirani i oduševljeni izgledom torte, ipak mogu da je pojedu, jer su toliko radoznali kakvog je ukusa ovakva jedna čarobna lepotica.

 

Ono što je najvrednije, jesu osmesi mališana, jer deca nepogrešivo znaju da prepoznaju kada je nešto napravljeno sa puno ljubavi i pažnje. Trudimo se da u svoje poslastice utkamo mnoštvo lepih želja, koje prenosimo kroz predivne i raznolike oblike i ukuse. Na kraju proslave rođendana, svi se osmehuju u dobrom raspoloženju i veseloj atmosferi, jer su upravo rođendanske proslave oni momenti koji postaju uspomene iz detinjstva koje se pamte kroz ceo život.

 

Kada se dogovorite sa nama kakvu tortu tačno želite za svog mališana, potrebno je da nam saopštite vreme i adresu na kojoj će biti obavljena isporuka. Torte završavamo neposredno pred isporuku, kako bi željena poslastica u vaš dom stigla savršeno sveža, sočna i postojane dekoracije.

 

Učinite svoje dete ponosnim i ne zaboravite da ono svoj rođendan planira nedeljama unapred, željno iščekujući svoje drugare, da sa njima podeli nezaboravne trenutke.

 

Na kraju, ostaje „slatka dilema“, da li je bolji ukus ili izgled, ali to je već pitanje na koje niko nema odgovor. Ono što je sigurno to je da su dečija graja, vriska, cika i smeh, nešto što je neprocenjivo. Razlog su zbog koga se naši poslastičari trude da torte za dečije rođendane budu famozne i očaravajuće, i svojom lepotom i  ukusom.

Join the Conversation: